Welkom,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Enige tijd geleden ben ik begonnen met mijn account open te zetten op Instagram. Je doel is dan om te groeien en dat ging best aardig al zeg ik het zelf. Ik ben gaan bloggen, recepten gaan delen, eigen bedrijfje in fotografie opgezet een avond opleiding aan het volgen en ga zo maar door. Je zult wel denken, "wat deed jij veel". Nou inderdaad. Achteraf gezien heb ik iets teveel hooi op mijn vork genomen en kwam de wel bekende man met de hamer langs. Als ik er op terug kijk vraag ik me af hoe ik dat toch eigenlijk allemaal deed. Natuurlijk speelde er nog wat meer factoren mee. 

Zo heeft het moederschap me ook wel even achter de vodden gezeten. Moeder zijn is niet altijd even makkelijk. Maar het is een bewust keus die je maakt. Daar horen ook de minder leuke dingen bij. Elyse is echt een ontzettend lief meisje die haarfijn aanvoelt hoe jij je voelt. Net op de momenten dat je het nodig hebt komt ze je een dikke knuffel geven of een goede pakkerd. Of als je niet lacht om haar grapjes omdat je boos bent of je niet fijn voelt gaat ze net zo lang door tot je wel lacht. "Ja mama, je lacht" zegt ze dan met een grote glimlach op haar gezicht. Geweldig vind ik dat. Maar die volhardenheid heeft ze ook in de minder leuke dingen. Zo riep ik jaren tegen mijn zus "ach Tan, das nu wel even heel rot he, maar straks in de toekomst heeft ze er zeker weten heel veel aan". Ja, die zin herhaal ik dagelijks in mijn hoofd. Elyse is geen opgever. Waar Xam vroeger wel eens een half uurtje in bed huilde, kan Elyse dit uren volhouden. Waar Xam kan zeuren om een snoepje, kan Elyse je de hele middag verpesten omdat ze er niet eentje krijgt, of niet krijgt wat ze wil. Dat zijn momenten dat je op je strepen moet staan en vol moet houden. Dat is makkelijk gezegd. Als je al 3 jaar slecht slaapt en een dametje hebt rondlopen die bijna alle aandacht opeist van je die er is. De ochtend gaat dat goed he. Maar hoe verder de dag vordert, hoe meer moe ze wordt, hoe meer irritatie ik krijg hoe lastiger het wordt. Door maar altijd overal mee door te gaan en dingen weg te wuiven is niet de oplossing. Dan besef je je opeens dat zoals het gaat niet helemaal juist is. 

Dus pas op de plaats. Ik heb tijdelijk mijn Instagram account even stop gezet. Even weg. Ik krijg het zo benauwd want alles en iedereen is dan perfect om je heen terwijl bij jou thuis het even niet zo op rolletjes loopt. Maar dat ging ik al snel missen. Dus toen heb ik een nieuw account aangemaakt. Een frisse start. Dat voelde fijn. 

Het gaat goed met me. Praten en praten en praten en dan dingen aanpakken. Even pas op de plaats. Dit zijn momenten dat ik echt geleerd heb voor mezelf ook soms te kiezen. Heel eventjes alleen in bad. Even wandelen met Harrie en ga zo maar door. Het afgelopen jaar heb ik best al heftig ervaren. Ik heb geprobeerd te stoppen met roken maar dat was in dit geval geen succes. Zo jammer, want ik was 5 maanden gestopt. Nooit gedacht dat ik nog zou beginnen. Dat eeuwige jojo effect wat ik maar blijf hebben. Verschrikkelijk vind ik dat. Maar je kan ook niet alles tegelijk doen. Stapje voor stapje dingen aanpakken. Boven op alles kwamen er nog eens twee overlijdens bij in 1,5 week. Pittig joh! Zeker als je allerlaatste, liefste, altijd geïnteresseerde oma overlijd. Onverwachts. Want deze zagen we niet aankomen. Dat deed pijn, en doet nog steeds pijn. Ik mis haar. 

Daarom leven we in het heden en NU. Nu gaat het goed. Nu heb ik energie om weer dingen op te pakken en aan te pakken. Ik wil er weer voor gaan met de fotografie, met bloggen, met receptjes delen. Ik wil mijn passie delen met jullie. Daar begin ik vandaag mee!

Er komen lekkere recepten op mijn site te staan. Gezonde, ongezonde, alles bij elkaar. Ik zal meer blogs gaan schrijven. Niet wekelijks, maar misschien wel eens in de 2 weken. Ik ga mijn fotografie passie met jullie delen. Ik ben immers met mijn laatste module begonnen aan de fotovakschool. "De proeven van bekwaamheid". Als ik die afgerond heb ben ik officieel fotografe! Schouderklopje voor mezelf!

 

Vind je het leuk, dan neem ik je mee in deze reis! Volg mij en blijf op de hoogte van lekkere recepten, fotografie en Mama Marie-Claire!

 

Liefs