Vakantie Preps

Het hele jaar werk je hard. Sommige van ons mogen meerdere keren per jaar op vakantie. Wintersport is hier eigenlijk altijd wel een must. De dames met de dames en de heren met de heren. Als de kinderen wat groter zijn gaan we deze traditie ook met hun voortzetten.

Ook een midweekje met mijn beste vriendin en haar gezinnetje doen we eigenlijk elk jaar. Met twee gezinnen huren we een huisje en maken er een mooi weekje van.

Maar de zomervakantie blijf toch wel DE vakantie. Eigenlijk vanaf het moment dat wij altijd terug komen kijken we alweer uit naar de volgende. De feestdagen zijn voorbij, wintersport zit er op en het midweekje weg is ook geweest. Dan is het echt aftellen want de zomervakantie is onderweg. Dat gevoel, van even helemaal niks moeten en als mag. Geen verplichtingen en eigenlijk alleen maar leuke dingen doen. De laatste weken ga je aftellen en begin je er steeds meer naar toe te leven. Die weken zijn het zwaarst maar ook het leukst. Kindjes worden wat onrustig van de spanningen en wij hebben het altijd extra druk omdat je alles voor je vakantie afgewerkt wil hebben.

Wij zijn altijd wel van het voorbereiden geweest. Zit er een beetje ingebakken omdat er autisme in onze familie voorkomt en dan is voorbereiding en voorbereiden op wel essentieel.

Nou leek het mij leuk om samen met de kinderen af te tellen. Elyse zal er nog niet super veel van begrijpen maar ja als we het voor Xam doen kunnen we Elyse niet achterstellen daarin.

Zo kwam ik op het idee 8 enveloppen te maken. Vanaf een week van te voren mogen ze elke dag een envelop open maken. In elke envelop zit een briefje met daarop het aftellen naar.

De eerste envelop, dus nog 7 dagen, zit er voor beide een aftel kalender in. Nog 7 dagen en elke dag mogen ze beide een sticker plakken. Foto’s erbij van de vorige vakantie. Bij de eerste envelop zit een klein cadeautje. Een leesboekje over vakantie.

De tweede envelop, nog 6 dagen. Hier heb ik een lijstje gemaak die we samen kunnen invullen. “Wat wil je zeker mee nemen onderweg”. Zo kunnen ze zelf bedenken hoe ze zich eventueel willen vermaken in de auto. En ik weet zeker dat ik de goede dingen mee neem ;-).

De derde envelop, nog 5 dagen. Hier heb ik een lijstje gemaakt wat er in hun koffertje mee moet. Ook deze kunnen we samen invullen.

De vierde envelop, nog 4 dagen. Gewoon wat foto’s van vorig jaar. Wat we allemaal gedaan hebben en wat we dus ook allemaal kunnen gaan doen.

De vijfde envelop, nog 3 dagen, heb ik geprobeerd visueel te maken voor ze dat we erg lang in de auto moeten zitten. Wij rijden eigenlijk altijd in de nacht. Dan kunnen we de eerste uren meters maken en de kinderen slapen dan. Zeker Elyse, want die wordt na lange tijd in de auto wagenziek (tip: primatour pilletjes). Bij deze envelop zit een klein cadeautje. Bij de action hebben ze momenteel heerlijk zachte kussentjes. Je weet wel, die je in je nek kan leggen. Die krijgen Xam en Elyse dan. Hopelijk om lekker te kunnen slapen in de auto.

De zesde envelop, nog 2 dagen. Een kleurplaat van een ijsje. Want wij gaan lekker veel ijsjes eten op vakantie.

De zevende envelop, nog 1 dag. Wat voor leuks gaan we allemaal doen. Alleen kleine kleurplaatjes die ze in kunnen kleuren.

De achtste en laatste envelop zit een grote foto van de vakantie van vorig jaar met grote letters erop “vakantie, we gaan”. De kinderen krijgen bij deze envelop een klein zakje snoep voor onderweg.

Maar dan zijn we er nog niet. Ervaring heeft geleerd inmiddels dat na een lange reis de kinderen niet altijd meer te vermaken zijn. Dus ik heb voor in de auto nog wat kleingheidjes voor de kinderen. Soort zoethoudertjes. Nieuw is altijd interessant en het geeft ze weer even afleiding. Want de hele weg de iPad gaat hem niet worden en ze zullen ook echt niet de gehele reis slapen. En papa en mama willen ook enigszins ontspannen rijden. Zeker als je zover moet.

Voor Elyse heb ik een klein doosje met daarin rijgkraaltjes waarmee ze zelf een kettinkje kan maken.

Xam heeft een boekje over ninja go

Beide krijgen nog een kleurboekje met stiften.

Ik vind het gewoon heel leuk dit met de kinderen zo af te tellen. Een beetje creativiteit en je hebt zelf zo een aftel pakketje gemaakt. Het zijn allemaal kleine cadeautjes die ze krijgen en ook dingen waar ze naar de vakantie nog mee kunnen spelen. Hartstikke leuk en ook om in de stemming te komen voor de vakantie. Goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze weleens.
We gaan eigenlijk elk jaar naar Mayrhofen, Oostenrijk. Het is ongeveer 950km rijden. Vaak zijn we ongeveer 12 uur onderweg.

Voor mij is het nog 1,5 week werken. Ben je benieuwd hoe ik zelf de voorbereidingen tref? Lees dan komende week nog even mee hoe ik dat aanpak!

Lieve groetjes Marie-Claire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.