Meivakantie

Vakantie! Vakantie? Ja, vakantie! De meivakantie is inmiddels alweer voorbij en gisteren stond het centraal examen Engels op de planning. Spannend was het wel, dus ik ben blij dat het achter de rug is. Maar pas echt blij als ik een voldoende heb gehaald natuurlijk. Ik ga de komende tijd genieten van mijn vrije tijd. Heerlijk! Ook al moet ik nog even in de zen-stand zien te komen.

M’n autotheorie heb ik in ieder geval gehaald. Eindelijk! Na vier keer een poging gewaagd te hebben vond ik het ook wel tijd worden, dat slagen. Morgen ga ik weer lessen en ik heb hier heel veel zin in! Ik kan niet wachten tot ik straks zelf naar m’n broers kan in Rotterdam en m’n vriendinnetjes op kan halen met de auto.

Afgelopen weekend heb ik weer gewandeld met m’n vader en natuurlijk de hond. Lastig soms om jezelf ertoe te zetten, maar eenmaal onderweg is het altijd, op een enkele uitzondering na, weer heerlijk. We wandelden in een natuurgebied en de warme avond met de zon zorgde ervoor dat ik genoot. Bijoux is een waterhond dus zwemmen hoort er ook altijd bij. Niet voor ons, wel voor de hond.

We hadden, natuurlijk, de fotocamera mee en hebben mooie foto’s kunnen maken met dit mooie weer. Altijd weer schrikken als ik mezelf zie voor de camera. Geen slank meisje, die twee jaar terug nog tegen anorexia aan zat, maar iemand die dikker is dan haar leeftijdsgenoten. Nog steeds lastig te accepteren dat dit zo is. Afvallen moet lukken, maar slank worden, dat is voor mij niet realistisch. Ik schaam me weleens voor m’n omgeving en ben altijd weer bang voor beoordelende blikken. Tuurlijk heb ik geen verzadigingsgevoel en is er een reden voor maar toch blijf je dikker dan anderen. Leren omgaan met een chronische aandoening en jezelf accepteren, dat blijft lastig. Zeker als je zo perfectionistisch bent als het maar zijn kan.

Gelukkig heb ik een familie en vrienden die me steunen door dik en dun. Alleen nu nog die aanmoedigingen leren zien als positief in plaats negatief.

En nu weer verder met de positieve dingen! Ik kan jullie, met ontzettend veel trots, vertellen dat ik tante word. Mijn zus verwacht haar eerste kindje en wat is dit leuk! Ik ben trots op haar, op haar vriend en natuurlijk op die kleine die, hopelijk, over negen maanden een nieuw plekje in zal nemen in onze familie.

Verder ben ik een tijdje terug begonnen met het creëren van een eigen website voor fotografie en hij staat sinds vorige week online. Ik ben benieuwd wat jullie vinden dus laat op de website van mama Marie-Claire, onder deze blog, een reactie achter als je nog tips of opmerkingen hebt. Op  insta is natuurlijk mogelijk, @nnoor1_

 

Nu weer verder met de andere plannen voor vandaag.

 

Tot snel en liefs van Noor!

1 reactie

  1. Leuk om zo op de hoogte te blijven van je! Mooi beschreven weer en mooie foto”s!
    Lieve Groet Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.