Veranderingen….

Oké… eerlijk, een aantal jaar geleden had je me dit echt never nooit horen zeggen maar nu dus voor het eerst wel; Wat heb ik zin in het voorjaar en de zomer! We hebben aan het einde van vorige zomer een caravan gekocht… een oudje in goede staat waar ik dus nog wel wat leuks van ga maken. Daar kijk ik momenteel dus echt naar uit. Een caravan was tot voorkort overigens ook echt mijn “worst nightmare” maar ach, mensen kunnen dus echt wel veranderen in sommige opzichten.

Hij staat hier dus op de stoep; een tijdje al: mijn project caravan. Netjes beschermd in een all weather hoes, want dat is hier in het bos wel nodig. Ideeën staan op papier, mijn lijstje in mijn telefoon en zitten in mijn hoofd.

De lat ligt niet te hoog…. Want mega handig ben ik nou ook weer niet, en schilderen bijvoorbeeld kan ik écht voor geen meter. Dan maar aan de slag met plakfolie. Ik ben hier en daar wat aan het verzamelen en heb al een mandje voor de caravan klaar staan boven. Ook mijn lieve mama neemt zo af en toe de leukste kleinigheidjes mee van de Flying Tiger. We hebben ook onze vouwwagen nog staan die we vorig jaar en de jaren daarvoor met erg veel plezier hebben gebruikt op onze vakanties. Die moet dus ook nog helemaal leeg en vervolgens op marktplaats want toen we die voor de laatste keer inpakte dachten we eigenlijk niet dat het écht de laatste keer zou zijn. We hebben dus genoeg te doen en daar heb ik echt zin in! Mijn handen jeuken (ook soms nog steeds van het eczeem).

 

 

 

 

 

Kamperen vind ik echt heel leuk. Ik kan daar echt van genieten. Al ben ik wel een beetje een “ingetogen” kampeerder op bepaalde vlakken. Zo ga ik dus echt niet in mijn onderbroek staan koken wat de overbuurvrouw van 50+ de afgelopen zomer wel deed… en dan in een net iets te vaak gewassen wit exemplaar met daarop een zelfde verwassen geel hemdje. Daarentegen heb ik dus wel echt foute camping slippers; heerlijk en vooral ideaal als je ‘s avonds koude voeten hebt; kunnen er sokken IN je slippers. Heel cliché maar echt waar; vooral voor de kids is kamperen echt erg leuk, al is dat voor je moederhart soms wat pittiger; hier en daar een hartverzakking als je er een niet gevonden krijgt… ik heb Mard afgelopen jaar echt wat meer los moeten laten; dat ging uiteindelijk erg goed. Al kwam hij wel een keer terug met een rode step terwijl hij met een blauwe loopfiets was vertrokken… ach ja; kleinigheidje blijf je houden.

 

 

 

 

 

Een caravan was eigenlijk iets wat ik echt nooit wilde! Ik had dan toch altijd een beetje een 50+ gevoel net als bij “We zijn er bijna” (NPO1 – aanrader), mensen die vooral heel veel IN de caravan gaan zitten, tv kijken en ’s avonds aardappelen, groente en vlees gaan staan koken in de keuken in de caravan.

Aan onze kampeerstijl gaan we niks veranderen, het wordt misschien iets comfortabeler; zo heb ik straks gewoon een kast waarin ik mijn kleren kan ophangen! Wij blijven lekker buiten zitten onder de luifel, ook met regen of misschien wat kouder weer; dan zijn die sokken in die slippers weer zo handig! De caravan gaan we gebruiken om te slapen en als kledingkast. Koken doen we buiten, daar heb je maar 1 “Safari chef” voor nodig.

Voordeel is wel dat we nu makkelijker kunnen overnachten en dus niet meer perse binnen de 1000km grens een bestemming zoeken voor onze vakantie. De komende zomervakantie is al geboekt; we gaan naar Zuid Frankrijk; als spelletjes fan wilde ik graag een keer naar “Carcasonne” dus dat is het geworden; simpel, aangezien ik verder eigenlijk niet zo’n Frankrijk fan ben.

Ik kijk vooral uit naar de voorbereidingen, naar het thuis opzetten en uitzetten van alles. Een keertje proef kamperen in eigen tuin kan ook met gemak dus dat zullen de kids ook wel leuk vinden. Natuurlijk heb ik ook veel zin in mijn creatieve “pimp project”. Omdat de binnenkant van de caravan vooral uit een minder mooi houtprintje bestaat is het idee dat zoveel mogelijk te beplakken met witte folie. De “keuken” met een marmerlook folie en verder hier en daar een “touch of gold” en wat zwart.

Dus… laat dat voorjaar maar komen! Dan kunnen wij lekker aan de slag. Vooruit; na de carnaval dan, we gaan eerst nog een weekje Hollands genieten in Friesland dus dan mag er best nog wel een Elfstedentocht komen van ons hoor 😉

Tot volgende week!

Liefs, Vivian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.