Nieuwe week, nieuwe start en een nieuwe blog natuurlijk!

Nieuwe week, nieuwe start en een nieuwe blog natuurlijk!

Vorige week was er helaas geen blog. Het was de laatste week van de periode dus werden de examens afgenomen op school. Omdat er zoveel te leren viel zag ik, ondanks dat ik het normaal zo leuk vind, ertegenop om ook nog tegelijkertijd een nieuwe blog te schrijven. Na even overlegd te hebben met Marie-Claire bleek het geen probleem om het een weekje op te schuiven. Super fijn was dat!

De toetsweken waren behoorlijk pittig. Eerst waren de algemene toetsen aan de beurt, zoals het leesluisteren. De laatste toetsweek, vorige week dus, was het tijd voor de stof die we deze periode behandeld hebben. Ik vind het nog best wel lastig. Het verschil tussen vmbo en havo is nu toch wel te merken. Ook begint het nu pas tot me door te dringen hoe weinig theorie ik meegekregen heb op het mbo. Het is lastig om het ‘echte leren’ weer op te pakken maar tegelijkertijd ook heel fijn. Ik heb het nooit echt een groot probleem gevonden om te leren. Al helemaal niet met het vooruitzicht naar het hbo.

Het sporten gaat goed. Niet zo goed dat ik kan zeggen dat ik helemaal tevreden ben over hoe het gaat maar inmiddels heb ik de draad alweer redelijk op kunnen pakken en begint er een vaste routine te ontstaan. Nog steeds een beetje wennen maar dat komt denk ik wel in orde.

De zon begint af en toe weer te schijnen en de vogels beginnen langzaam weer met fluiten. Wat geniet ik hiervan. Ik kan niet wachten tot de zomer er weer is!

Van de week was het best een chaos in m’n hoofd. Zo veel te doen en me zo druk maken over alles. Soms zou ik willen dat mijn piekeren een grens had waar het automatisch zou stoppen. Ik maakte me druk over de toetsen, moet toch wat langer wennen met het sporten dan verwacht en m’n hoofd maakt alles weer groter dan het is. Hierdoor slaap ik vaak ook heel slecht met als gevolg dat de vermoeidheid dubbel zo erg is. Vreselijk irritant. Vandaag merk ik pas dat ik een klein beetje tot rust aan het komen ben. Nog wel vermoeid maar minder stress.

Vanochtend gezwommen en dat ontspant altijd. Heerlijk dat water.

Nu zijn we echt druk bezig met het zoeken naar een vakantie. Zo leuk maar ook zo’n gedoe. Het duurt zo lang voor je iets hebt gevonden wat leuk en betaalbaar is. Ik ben graag bezig met zoeken maar op een gegeven moment moet ik stoppen. Zo veel informatie en steeds achter m’n laptop, daar word ik niet echt blij van. Het plekje waar we vorig jaar heen gingen ga ik absoluut missen. Jammer dat we hier niet nog een keer naartoe gaan, maar ook leuk om weer wat nieuws te ontdekken.

Van de week ben ik weer begonnen met tekenen. Heerlijk om er weer mee bezig te zijn. Zeker met fijne muziek erbij. Het fijne aan tekenen is, vind ik, dat je op papier kunt zetten wat er zich in je gedachten afspeelt. Of juist heerlijk iets op papier zetten waar je blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.