Hoi Allemaal!

Hoi Allemaal!

Vandaag een nieuwe, maar niet zo lange blog.

Deze week heb ik een toetsweek. Best een beetje lastig en spannend. Lang geleden dat ik echt theoretische toetsen heb gehad, aangezien dit er op het MBO allemaal best anders aan toegaat.

Ik hoop dat ik een goed cijfer haal!

Sinds deze week ben ik weer begonnen met fitness bij de sportschool hier in het dorp. Sporten gaat bij mij door mijn chronische aandoening niet makkelijk, dus krijg ik hier de mogelijkheid om ondersteuning te vragen wanneer het nodig is. Ik sportte hier al een tijdje en was het eentonige wel een beetje zat. Vandaar dat ik vorig jaar dan ook besloot een tijdje te stoppen. Gelukkig werd ik hartelijk ontvangen wanneer ik vroeg of ik het weer op mocht pakken. De praktijk is overgenomen door nieuwe mensen, dus dat is wel even wennen, maar ik vertrouw erop dat het goed gaat komen. Tijdens het sporten gaat ieders hart sneller kloppen. Doordat het hart sneller klopt gaat de ademhaling sneller en wordt er meer bloed rondgepompt door het lichaam met als resultaat dat zowel de spieren als jijzelf meer zuurstof op kunnen nemen. Dit zorgt ervoor dat je het langer volhoudt, en daardoor meer conditie op kunt bouwen. Om dit in gang te zetten, sturen de hersenen een signaal je lichaam in.

Bij mij werkt het deel van de hersenen wat dit signaal geeft niet. Dit heeft als gevolg dat mijn hart tijdens het sporten hetzelfde tempo blijft kloppen en mijn ademhaling net zo snel blijft gaan als in rust en dat het tekort aan zuurstof dus ook steeds groter wordt.

Teamsporten zijn hierdoor niet goed vol te houden. Denk aan voetbal, tennis, hockey. Fitness wel en wandelen is ook heel goed. Hierbij train je op rustiger tempo met als gevolg dat je het lange termijn goed volhoudt.

Soms wel vervelend dat je niet iets kunt doen wat je leuk vindt. Anderzijds ook heel fijn dat ik hier terecht kan bij mensen die er begrip voor hebben en begrijpen wat er aangepast moet worden om ervoor te zorgen dat het goed blijft gaan.

Sinds twee weken terug zijn we aan het kijken naar waar we heen willen deze zomer. Waarschijnlijk wordt het weer Italië. Ik vind dit geen probleem, aangezien ik me hier toch altijd thuis voel. Het geeft me altijd een fijn gevoel wanneer we hier weer mee bezig zijn. Het vooruitzicht naar de zomer en de zon. Met de lange dagen en veel licht.

Van het weekend ben ik met mijn vader uiteten geweest in Den Bosch en wat was het leuk! Natuurlijk gingen we naar een Italiaan! Het eten smaakte prima en het was gezellig om een keer met z’n tweeën iets te doen.

De volgende keer weer een langere blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.