Goede voornemens en goede ideeën

Goede voornemens en goede ideeën

Het is inmiddels nieuw jaar, alles opgeruimd, alle kerst-meuk de deur uit en weer een bos tulpen in huis; heerlijk!

Ik ben niet zo van de goede voornemens, meer van de goede ideeën. Ondanks dat heb ik dus stiekem wel een goed voornemen;

“Do more of what makes you happy”

Daar ben ik eigenlijk al wel mee begonnen eind vorig jaar; door de kans te grijpen om te bloggen. Ook kocht ik een Bullet Journal en wil ik hier mee aan de slag gaan dit jaar; ik hou van lijstjes en van de dingen “old fashion” opschrijven; vind ik toch fijner als de dingen digitaal. Ik had ook goede voornemens op bak-gebied. Naast nog meer cupcakes te bakken dit heb ik mezelf ook voorgenomen meer taart te bakken. En dat heb ik dus net gedaan; taart nummer 1 van dit jaar.

Met nog een reep Tony’s in de kast in de inmiddels klassieke smaak zeezout karamel maakte ik mijn taart; een 4 laags chocolade taart met karamel boter crème en de nodige topping uiteraard. Morgen neem ik hem mee naar mijn werk; ik heb gelukkig collega’s die graag wat nieuws testen en proeven voor me; ideaal dus. Het is niet helemaal de drip cake geworden die ik voor ogen had; een beetje messy style maar ach voor alles een eerste keer een oefening baart kunst, mijn eerste cupcakes met boter crème waren ook niet de mooiste.

Mijn liefde voor bakken is ooit begonnen met brownies en dan gewoon zo’n kant en klaar mix waar je water aan toe moet voegen nog wel. Later kocht ik, als fan van de tv serie Desperate Housewives (waar ik toen nog braaf iedere dinsdag om half 9 klaar zat om slechts 1 aflevering te kijken) het enige echte Desperate Housewives kookboek waar ik wel geteld 1 recept uit gemaakt heb (zo ben ik met kookboeken; echt kansloos) dat ene recept is ook nog altijd het enige wat ik heb van dat boek; het rest van het boek staat bij de kringloop; een boek zonder 1 recept kan nog best verkocht worden voor een euro ofzo toch?!

Door dat kookboek werden mijn brownies uiteraard een heel stuk lekkerder. Ook maakte ik er variaties mee; met een dunne versie als basis voor een mon chou taart met kersen of aardbeien; die deed het op mijn verjaardag altijd erg goed. Bakken is iets wat ik gewoon zó leuk vind om te doen; lekker bezig zijn in de keuken en er echt iets lekkers van proberen te maken; dat heb ik ook met “gewoon” koken hoor; maar bakken is dan wel nét even wat leuker.

Naast brownies maakte ik ook regelmatig de arretjescakes volgens oma’s recept of heerlijke warme appelkruimel volgens recept van mijn andere oma. Ik denk dus dat ik die bak genen van mijn Oma’s heb. Naast de eerste taart van dit jaar heb ik al meer ideeën opgedaan en gevonden voor nog veel andere lekkere taarten. Op bak gebied ga ik me dus zeker niet vervelen dit jaar; nu nog genoeg mensen zoeken die willen proeven; want zelf opeten past niet helemaal bij mijn andere goede voornemen.

“Do more of what makes you happy” (and do less of what doesn’t)

Liefs, Vivian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.