poging… ONTELBAAR??!!

poging… ONTELBAAR??!!

Ja… Hoeveel pogingen heb ik inmiddels gedaan? Ik weet het niet meer. Jaren geleden kon ik echt eten wat ik wilde, ik kwam geen gram aan. Die tijd, prachtig! Jong en onbezonnen. Maar helaas naarmate dat je ouder wordt, willen de kilo’s er vrij snel aankomen en je moet er net iets meer moeite voor doen ze er weer af te krijgen. So be it. Na twee kinderen zijn dan ook de nodige kilo’s er aan gekomen. In een tijdbestek van 10 jaar ben ik toch zeker wel 36 kilo aangekomen. Hierbij spelen allerlei factoren mee. Zwangerschap, stoppen met roken, te weinig beweging. Het gezegde blijft, “elk pondje gaat door het mondje”. Ik hou nou eenmaal van erg lekker eten.

Zo eind november begonnen mijn radartjes in mijn hoofd toch weer te werken. Roken, zoveel cola drinken, er zal toch iets moeten veranderen. Druk leven, niet goed eten. Alle factoren die negatief zijn eigenlijk. Ik wil zo graag stoppen met roken, maar ik kom elke keer zo snel aan als ik dat doe. En dat wil ik juist niet.

Ik volg eigenlijk al best wel lang Kimberly van NBFM. En toen lanceerde Kimberly de nieuwe app. Dat was voor mij denk ik de doorslag. Ik ben inmiddels zover dat ik mijn levensstijl moet veranderen wil ik blijvend succes hebben in het afvallen. Dus ik een hele lange mail naar Kimberly gestuurd. Vol excuses waarom het maar niet lukt af te vallen. De volgende dag belde ze me al. Na een lang gesprek hebben we samen voor een plan gekozen. 12 Online sessies en een jaar toegang tot de app. Ja 1 januari ga ik starten daarmee en stoppen met roken. Ik had nog een ruime maand om daar naar toe te leven. Ik wilde echt eerst de feestdagen door komen. Die waren overgins echt super. Ben zelf met de feestdagen ziek geweest en vervolgens had Xam een longontsteking. Daarnaast heb ik in december bloed laten prikken. En wat denk je, pfieffer??!! Tju, ik wist het wel dat er iets was. Die extreme moeheid die ik had was echt niet alleen mijn levensstijl. Natuurlijk volle bak door gegaan die periode en daar pluk in nu nog de vruchten van.

Inmiddels is januari begonnen. Met oud en nieuw ben ik gestopt met roken. Whoop Whoop stap 1!!. Dinsdag 2 januari had ik mijn eerste online sessie met Kimberly. Hartstikke leuk om elkaar zo te kunnen ondersteunen. Fijn om 1 op 1 begeleiding te hebben. Iemand die zich compleet verdiept in JOU behoefte! Opdrachtjes voor komende week mee gekregen. Me houden aan mijn calorieën met daarbij de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. Je hebt daar een hele handige app voor. Daarnaast moet ik bepaalde bewegings oefeningen doen deze week.

Nu is het inmiddels donderdag. Ik let streng op mijn eten. Gisteren was echt voor het eerst sinds een hele lange tijd dat ik me in de avond niet moe voelde. De kinderen lagen op bed en ik wilde niet op de bank neerploffen. Ik had nog energie. Dat was echt heerlijk. Wat ik ook heerlijk vind is dat ik nog gewoon een kopje koffie, of nou ja, cappuccino kan pakken. Zolang ik maar binnen mijn eigen perken blijf.

En daarom kon ik het gewoon niet weerstaan om vanochtend op de weegschaal te gaan staan. En wat denk je. Ik was gewoon een kilo afgevallen. Mijn eerste kilo! Woehoe!! Ik ben zo zo blij. Voor ik begon heb ik me er best wel op ingesteld dat de eerste weken er niet veel met mijn gewicht zou veranderen omdat ik ook stop met roken. Dus was er van uit gegaan dat ik gelijk zou blijven of zelfs aan zou komen. Maar toen ik dat 1 kilootje er af zag vanochtend. Nou ik was zo blij.

Ik ben ook strenger voor mezelf. Geen cheaten, niet stiekem alvast wat mee snoepen met het eten als ik aan het koken ben, of toch 1 snoepje pakken, of net een hapje extra van iets pakken. Nee, nee zeg ik nu tegen mezelf stellig. Zonde hoor Claire als je dat nu doet.

En dan heb ik nog van die lieve vriendinnen die me altijd goede tips en adviezen geven. Dus vanavond ga ik een bananenbrood maken. Eens kijken of ik dat lekker vind.

Inmiddels is het dinsdag! Mijn eerste week zit er op! Mijn eerste werk afvallen en een ruime week zonder te roken. Inmiddels heb ik een nieuwe weegschaal gekocht. Een digitale. Ik heb zo’n weegschaal die niet digitaal is. Maar die gaat op hele kilo’s en ik kan het niet goed aflezen. Dus heb nu een digitale. Daar weeg ik NU 76,7 kilo op! Ik ga ervan uit dat ik op 78kg begon. Mijn buikomtrek bij de start was 107 cm. Die is na 1 week 104 cm. Die hoop ik echt dat die het snelst gaat krimpen want ik lijk wel zwanger Haha! Maar genoeg zelfspot. Ik heb mijn eerste weekje meesterlijk doorstaan! Ik ben trots op mezelf. Ja, ook deze ontelbare poging. Alleen is dit geen poging. Dit is het!

Ik voel me zo goed! Heb meer energie en bovenal voel ik me trots!

Volgende week weer een nieuwe update! Lees je weer mee?


Ik wil elke dinsdag een update doen van mijn (nieuw) race tegen de kilo’s die ik onder begeleiding van Kimberly aan ga. Ben je nieuwsgierig, blijf dan vooral mee lezen. Elke dinsdag zal er een nieuwe blog verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.