Hallo allemaal!

Hallo allemaal!

Ik hoop dat iedereen fijne feestdagen en natuurlijk een schitterende jaarwisseling heeft gehad en heeft genoten van alle gezelligheid!

Afgelopen vrijdag begon de kerstvakantie, zo fijn! Ik was wel even toe aan rust en twee weekjes heerlijk leuke dingen doen. Naar verwachting zullen er meer mensen zijn die er zo over denken!

Vorige week , net voor de vakantie, was ik ontzettend moe en wat baalde ik hier van aangezien de feestdagen eraan zouden komen en ik juist zo graag wilde genieten. Na een aantal dagen rust te hebben genomen, ging het gelukkig weer een stukje beter. Ik kan mezelf wel eens voor m’n kop slaan. Ik weet dat ik moe ben, even tot stilstand moet komen en bovenal even niks moet doen maar toch ga ik altijd maar weer door. Twee weken lang heb ik gelopen met vermoeidheid en stress en dan ineens ploft de bom. De energie is op, de emoties moeten eruit en genieten van de dingen die je doet lukt dan ook even niet meer. Van de week kwam ik een uitspraak tegen, namelijk; luister naar je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen. Ik denk dat ik hier nog best wat van kan leren.

 

Er zijn twee nieuwe bloggers die ook begonnen zijn met bloggen op de site van mama Marie-Claire, zo leuk! Ik hoop dat ze net zo veel plezier gaan hebben met het bloggen als ik tot nu toe heb! Ik voel me wel een beetje jong tussen al die mama’s, al is het ook wel leuk.

Op kerstavond hebben wij, samen met opa en oma, hier thuis gegeten en wat was het gezellig! De plannen die we oorspronkelijk hadden gingen helaas niet door omdat mijn tante ziek was. Gelukkig zijn we een flexibele familie en is de rest bij ons gekomen.

De twee dagen erna hebben wij weinig gedaan. We hebben veel mensen in de familie die in de horeca werken dus dat is soms wel lastig.

Echter hebben wij op 28 december met z’n allen ons kerstdiner gehad. Het hele gezin plus oma en wat vrienden. Wat zag ik er naar uit!

De avond was leuk en je kon merken dat iedereen het heel gezellig vond!

Oud en nieuw heb ik thuis gevierd, samen met m’n ouders. Broers en zus waren niet thuis maar natuurlijk hebben we direct na twaalven wel gebeld en contact gehad via facetime en app.

Vorig jaar rond deze tijd begon mijn depressie en ik kan zeggen dat ik dan ook niet verwacht had er nu zo bij te staan en, al is het maar een beetje, te kunnen genieten.

Van de week las ik sinds lange tijd een artikel over hoogsensitiviteit. Een tijdje terug hoorde ik voor het eerst over dit onderwerp. Ik was verbaasd dat er iets als dit bestond, en bovenal was ik verbaasd over het feit dat ik mijzelf zo erg herkende in de eigenschappen die dit kenmerken.

Denk aan extra gevoelig zijn voor hard geluid, veel mensen om je heen, voor sfeer bij sociale gelegenheden en het hebben van een intense geur- en smaakbeleving. Daarentegen kunnen deze mensen intens genieten en dit is dan weer een hele fijne eigenschap. Wel kunnen al deze eigenschappen zorgen voor snelle en erge overprikkeling.

Fijn om herkenning te hebben maar ook weer lastig. Je wil geen uitzondering zijn, maar gewoon normaal, ook al is iedereen verschillend. Lastig dat het nog zo onbekend is. Dit leidt, net zoals bij het rohhad-syndroom, vaak tot onbegrip omdat de meesten niet weten wat het inhoudt.

Om jullie te laten zien hoe mijn feestdagen waren, zal ik een hoop foto’s bijvoegen om jullie nog even mee te kunnen laten genieten. Wat heb ik genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.