Ho ho ho!…. Stop de tijd!

Ho ho ho!…. Stop de tijd!

De afgelopen weken waren druk; voor iedereen denk ik.

Want ho ho ho het was al bijna kerst. Maar eerste vierde we de 3e verjaardag van Mard.

Hoe cliché ook maar de tijd gaat soms echt veel te snel. Die drie jaar met onze kleine draak zijn werkelijk waar voorbij gevlogen! Ik weet nog dat we vol spanning voor de eerste echo gingen, die uiteindelijk een flinke tegenvaller was, want er was niets. Een week later werden we blij verrast met een kloppend hartje, en nu is dat monstertje al 3 jaar geworden.

Niet heel praktisch een verjaardag zo 5 dagen voor kerst en 2 weken na Sinterklaas. Altijd een dilemma wat betreft kadotjes maar gelukkig een heel tevreden en goed verwende Mard deze verjaardag. Mard is een slechte slaper en kreeg van “Oma Stella” en prachtig dekbedovertrek van zijn allergrootste held; Brandweerman Sam… en het werkt! Meneer is sindsdien alle dagen gewoon op een normale bedtijd naar bed gegaan zonder te miepen. Een hele verbetering als je bedenkt dat hij eerder pas rond 21:30uur ging slapen. Ik heb veel geprobeerd maar soms wist ik het ook niet meer, heb avonden doorgebracht op zijn kamer en in de schemering van zijn lampjes geprobeerd een boek te lezen, ook op de overloop heb ik wat avonden doorgebracht en uiteindelijk ook vaak zelf maar vroeg naar bed gegaan samen met hem zodat hij in ieder geval zou slapen. Nu na de kerst weer snel terug in dat goede “Brandweerman Sam” ritme en dan hopen dat hij dit daarna ook met een ander dekbed kan… anders moet ik er een paar bij gaan halen.

We vierde uiteraard ook de kerst de afgelopen dagen. Kerstavond vierde we hier thuis met mijn familie; ik maakte het toetje en dekte de tafel met uiteraard mijn nieuwe roze en grijze servies. Zodat het paste bij mijn goud-roze flamingo servetten. Alles op elkaar afgestemd, veel kaarsjes en leuke deco op tafel en ik was helemaal in mijn element! Naast koken en bakken vind ik het ook heerlijk om het huis zo gezellig mogelijk te maken met de nodige behangetjes en decoraties.

Ik zorgde thuis voor het toetje, en maakte een pavlova krans. Zo een die op de cover van de Allerhande stond dit jaar en ik verwacht bij heel veel huishoudens op tafel kwam. Ik had wel de moeite genomen het schuim zelf even te maken; wel zo leuk en zo lekker: homemade! De rest van het diner werd verzorgd door mijn zus en haar vriend; heerlijk zo’n soort privé-chef in huis.

Eerste kerstdag een lunch met de schoonfamilie; soep, brood en frikandellenvlaai! Niet perse heel erg kerst, maar wel gewoon heel lekker!

Tweede kerstdag mochten we naar Dinsey On Ice; die Sinterklaas had ons goed verwend dit jaar en gaf ons kaartjes. Een hele leuke show, met natuurlijk sneeuw en Frozen. Ik blijf het knap vinden hoe een film na al die jaren nog steeds zó onwijs populair is; ik ben bang dat we daar nooit vanaf komen 😉

Daarna hebben we een heerlijke high tea gehad met de (bijna) complete familie van mijn moeder; oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes; op 1 na was iedereen, met aanhang compleet. Het idee was dat de “ouderen” niets hoefde te doen, en de neven en nichten ieder twee hapjes mee

namen. Ik was natuurlijk van de cupcakes en dus maakte ik mijn “Hot Chocolate Cupcakes” heerlijke zachte chocolade cupcakes met daarop vanille botercrème, voorzien van een chocolade stick en natuurlijk mini marshmallows als garnering. Als hartige baksel maakte ik ook een cupcake, een met een basis van gehakt; een soort van mini meat loaf. Als topping gebruikte ik aardappelpuree, ook deze vielen in de smaak.

Uiteindelijk moesten we toch wel de conclusie trekken dat we als familie zijnde best een goed stel “bakkers” zijn; we hebben genoten van alle hapjes; zelf was ik fan van de gevulde mini paprika’s die mijn neef en nicht maakte, gevuld met geitenkaas, spekjes en pijnboompitten; die gaat zeker op mijn “to-cook” lijstje voor 2018.

Op dat to cook lijstje staat nog best veel; dus volgend jaar voor mij geen verveling in de keuken, uiteraard worden ook al die baksels en probeersels weer gedeeld op mijn klets.cottage Instagram pagina.

Nu op naar de laatste dagen van dit jaar met vooral een beetje rust, tijd om het huis weer op te ruimen en kerstversiering-vrij te maken en weer te wennen aan wat leegte in huis; ook wel fijn.

Fijne jaarwisseling allemaal! En tot volgend jaar! Liefs, Vivian

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.