Met de billen bloot! Hoe gaat het nu met…

Met de billen bloot! Hoe gaat het nu met…

Het is alweer even geleden dat ik een update heb gedaan over mijn race tegen de kilo’s. Voor mijn vakantie had ik last van een behoorlijk pittige keelontsteking. Na drie kuren kon ik eindelijk zeggen dat ik er vanaf ben. Maar toen zat ik inmiddels al midden in mijn vakantie. Ik heb me toen niet goed aan mijn dieet kunnen houden. Vooral ijsje werkte op dat moment echt heel goed tegen de pijn en zwelling. De eerste week ben ik er echt goed ziek van geweest en pas na 4 dagen kon ik weer echt wat vast eten naar binnen krijgen.

Ook had ik besloten op vakantie mij niet bezig te houden met het lijnen. Ik wilde graag genieten, lekker eten en gewoon doen wat ik altijd doe als het vakantie is. Dat is goed gegaan. Ik heb echt enorm genoten van de vakantie. We hebben heerlijk gewandeld, prachtige routes gelopen, heerlijk gegeten, gezwommen en echt genoten.

Maar toen was de vakantie voorbij. Ik wil die 10 kilo er nog af. “Maar ik begin als Xam weer naar school gaat”. Ja hoor, daar heb je het eerste smoesje al. “Ja dan heb ik weer een normaal ritme en kan ik weer in het gareel mee”. In mijn hoofd wilde ik dat ook echt zo. Maar het lukt me niet. Ik kan me er niet toe aanzetten.

Maar… Ik heb op vakantie een prachtige zomer/tussen jas gekocht. Ik koop niet vaak wat voor mezelf. Want wat veel moeders zullen beamen gaat het vaak toch naar de kindjes. Maar goed, daar zul je mij ook nooit over horen en daarbij als ik iets voor mezelf echt wel hebben dan komt het er ook wel. Deze jas vind ik zo gaaf!! Ik wilde hem hebben. Maar de jas heb ik een maat kleiner gekocht. Ja ik zie je al denken, jij spoort niet. Maar het is een stok achter de deur voor mij. Ik pas hem nu ook hoor, maar niet zo perfect als dat het zou moeten. En nu is het maandag avond en zit ik hier deze blog te schrijven. Met een enorme wil dat ik dit echt wel wil doorzetten. Ik wil die laatste kilo’s er af hebben. Mijn eerste weeg moment had ik dan ook gepland vorige week. En eigenlijk ging ik daar best goed in. Alles paste nog net zo goed dus maakte me niet heel veel zorgen. Terecht, want uiteindelijk was ik in al die weken maar 1 kilo aangekomen. Ja, het roken is daar ook echt medeplichtig aan. Zo lang ik rook en afval en normaal eet kom ik niet aan, val ik ook niet af. Maar zodra ik stop met roken en ik kijk al naar een zak chips ben ik al een kilo zwaarder. Dat is zo’n enorme frustratie voor mij. Dus ik had een vast besluit. Eerst mijn streef gewicht, dan stoppen met roken en de beweging opbouwen.

Claire, zet je er toe aan dit te doen! Zet je er toe aan die laatste stap af te maken. Je bent een grote meid, je staat stevig in je schoenen, je hebt een ruggengraat! Kom op, je kan dit!! Dat roep ik tegen mezelf. Maar ik doe het niet!! Waarom? Geen idee. Maar nu ik dit schrijf en de excuses weer door mijn hoofd schieten denk ik bij mezelf ” dat is geen excuus! Je moet nu doorpakken”! Zo zonde al die weken goed bezig te zijn geweest en dan nu te blijven hangen.

Mijn moeder past morgen op de kinderen en stelde vanmiddag voor een heerlijke risotto te maken met gekarameliseerde worteltjes en varkenshaas. Echt, het water loopt al in mijn mond. Maar ik ga zeggen dat ik morgen mijn eigen eten eet. Als ik dit nu niet doe, dan doe ik het nooit meer en komt het er niet meer van. En ik wil het wel! Ik moet alleen die excuses achterwege laten en mezelf even een schop onder mijn kont geven! Hup Claire!! Nu door en dan ben je met kerst vast een heel eind!

Wish me Luck

Liefs

 

 

 


Ben je benieuwd wat komende week mijn brengt, of mijn ruggengraat echt zo sterkt is als ik wil?! Lees dan volgende week weer mee in een nieuwe blog over de race tegen de kilo’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.