Week 5

Deze week een iets andere blog dan jullie van mij gewend zijn. Vorige week was ik gelijk gebleven met mijn gewicht. Dat wist ik wel dat dat zo zou zijn. Ik ben daarom begonnen met de repen. Het zijn net snickers. Dus qua smaak niks mis mee. Ze zijn behoorlijk vast, dus ze vullen eigenlijk best goed. En wat merk ik? Ik heb veel minder behoefte om daarnaast nog dingen te eten. Het enige waar echt mijn zwak bij blijft liggen is de koffie met opgeklopt melk. Deze geven me energie en vind ze gewoon erg lekker. Zeker als ik op kantoor kom begin ik er graag mee. Middags vaak nog eentje en in de avond als de kinderen op bed liggen.

Altijd die koffie met opgeklopte melk! Dit krijg ik er maar niet uit. Maar ik denk dan beter 3 koffie dan 1 cola

Zaterdag heb ik eters. Ik kijk er echt al weken naar uit. Heb al weken geleden allerlei recepten bij elkaar gezocht die we kunnen gaan eten.

De repen. Echt net snickers. Ik pak ze als ontbijt en als lunch en in de avond een aangepaste maaltijd voor mij.

Silvia heb ik leren kennen op de opleiding van de basisopleiding van de fotovakschool. Ken je dat? Dat je iemand tegen komt en dat klikt dan meteen enorm. We hebben zoveel lol gehad met elkaar tijdens de opleiding. We hebben daarom ook afgesproken daarna contact te houden. En dat is ons gelukt. En zaterdag komt ze eten met haar Partner. Veerle is er ook weer dit weekend dus dat is mega gezellig.

Ik heb deze week wat chips op, wat cola op en koffie. Maar buiten dat doe ik het eigenlijk best goed. Zaterdag heb ik heel de dag, samen met Veerle, in de keuken gestaan. Ik kan me dan helemaal verlekkeren op alles wat ik klaar maak.

We beginnen de avond met soepstengels waar ik rauwe ham omheen gewikkeld heb, samen met een pesto dipje. Daarna hebben we een amuse van carpaccio met echt overheerlijke truffelmayonaise. Vervolgens heb ik een pakketje van komkommer, gevuld met garnalen en een soort van pannenkoekje eronder. Als tussendoor daarna een rolletje van rauwe ham met rucola en roomkaas met kruiden. Als hoofd spareribs, aardappelpuree en komkommers. Ik heb twee toetjes. Een spiesje met aardbeien, brownie en marshmallows. En een tiramisu van vers fruit en mascarpone. Echt heerlijk. Het was super gezellig, heerlijk gegeten en veel gekletst.

de links na alle recepten staan onder in de blog!

Maar zaterdag avond voel ik dat mijn keel weer pijn begint te doen (dit word al de derde keer in 4 weken). Zondag ochtend is hij behoorlijk gevoelig. Ik denk dat mijn amandelen weer ontstoken zijn. Althans zo voelt het.

Hier lach ik nog, maar de volgende dag voelde ik me behoorlijk beroerd (met een kop thee hier)

Maandag is het echt niet te houden. Ik heb heel de nacht geen oog dichtgedaan van de pijn. Paracetamol werkt niet. Dus ik bel toch maar de HA op. Gelukkig kan ik meteen terecht. De kindjes zijn vandaag bij opa en oma. Ik heb nog de intentie te gaan werken. En inderdaad. Mijn amandelen zijn goed gezwollen en ik heb een fikse keelontsteking. Ze doen een vingerprikje om te kijken of je een virus hebt of een bacterie. Een bacterie lost alleen maar op door een antibiotica en een virus moet je gewoon uitzieken. Het gaat met een telling. Tot en met de 19 is het een virus. Daarboven heb je een bacterie. Ik had 70!! Ik heb dus een behoorlijke bacteriële infectie. Gelukkig krijg ik meteen antibiotica. Samen met de apotheek kijk ik wel sterkere pijnstillers het beste weg te krijgen zijn, haha. Maandag ben ik maar thuis gebleven. Ik wilde wel per se wegen. Ik moest weten hoe het er voor staat. Ik heb wel even haar op de hoogte gebracht dat ik niet zo spraakzaam zal zijn haha.

En daar ga ik op de weegschaal. JAZEKER!!! Ging er door mijn hoofd!! Weer een kilo er af!! Yes! Het gaat niet mega mega hard maar ze gaan er af. Ik ben trots en voel even een moment van trots! Het is me gelukt. En ik ga door. Ik weeg nu 75kg en wil naar de 65kg. ik ben begonnen op 87 kg. Dus heb zelf en middels cambrigde nu 12 kilo verloren! Over 2 weken gaan we op vakantie. Op vakantie ga ik gewoon lekker genieten. Het voordeel is dat wij altijd veel wandelen op vakantie. We gaan naar Oostenrijk en we trekken altijd er lekker op uit. De bergen in, naar dorpjes wandelen, zwemmen en ga zo maar door. We zijn erg actief en ik kom nooit aan op vakantie. Deze twee weken ga ik nog even volle bak en dan op vakantie genieten. Daarna gaan we weer verder voor de overige 10kg er af te krijgen.

 

Wat ik nou zo jammer vind alleen is, dat ik een behoorlijk pittige antibiotica heb. Ik MOET erbij eten anders gaat het niet goed. De repen zijn te vast en erg pijnlijk om te eten. Warm eten is ook niet erg prettig. Dus ik leef voornamelijk op waterijsjes hahaha. Die werken erg goed tegen de pijn. En soms een beschuitje met kaas of wat anders kouds. Ik hoop dat ik snel opknap en komende week weer kan knallen. Baal er wel een beetje van. Alles komt dan in slop. je huishouden, de kinderen, de was en ga zo maar door. Alles staat op hold en dat irriteert mij.

Vanochtend wilde ik lekker een stukje gaan wandelen. Het was nog niet warm en moest toch wat boodschappen gaan halen. Maar na de tweede winkel stond het zweet me overal en wilde ik zo snel mogelijk naar huis. Dus toch nog rustig aan doen.

Buiten dit alles ben ik trots op mezelf. Ik zet door en dat ken ik niet snel van mezelf. Ik kom steeds een stapje dichter bij mijn doel. Ik merk dat kleren zelfs te groot gaan worden en andere dingen juist weer veel beter zitten. Ik merk dat mijn lovehandles echt minder worden en mijn buik niet meer lijkt alsof ik zwanger ben, hihi. Ik hoor zoveel positieve reacties in mijn omgeving, via FB of IG. Maar ook in berichtjes of word persoonlijk aangesproken. En dat doet me goed. Dat voelt super, dat stimuleert me. Ik schaam me niet meer er over te praten. Ik wil er eerlijk over zijn. Zeker over het proces en hoe het me af gaat. Ik hoop gewoon dat ik mensen inspireer. Als ik het kan, werkelijk dan kan echt iedereen het!! Ik hoop dat mensen zien dat het niet altijd makkelijk is om af te vallen en dat we fouten maken. En dat er soms een week tussen zit dat je niet afvalt. Het allerbelangrijkst is dat je dit ZELF beseft. Dan je zelf weet hoe het zit, waar je je fouten maakt en je weer herpakt om verder te gaan. You can do it!!

 

 

Bedankt voor alle reacties weer! Volgende week een nieuwe blog van week 6. Hopelijk met een snelle en goede afloop.

Liefs

 

 

 

 


broodstengels
Carpaccio bonbons (AANRADER!!)
komkommer pakketje
rauw ham rolletje
spare ribs (zonder broodje)
Hier vind je hoe ik mijn aardappelpuree maak
komkommersalade
brownies heb ik hier vandaan gehaald. De rest is echter alleen aardbeien en marshmallows toevoegen.
tiramisu van vers fruit


Volgende week komt week 6 online. Ben je weer nieuwsgierig hoe mijn week is gegaan. Lees dan gerust mee en houd mijn site, Facebook en Instagram goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.