Vakantie voorpret

Bijna is het zover. Het aftellen is begonnen. De zomervakantie komt er aan. Elk jaar als de vakantie er op zit boeken we meteen het volgende jaar. Vanaf dat moment kijk je al uit naar dat moment. Het blijft leuk. Zeker als de tijd begint te korte. Je moet van alles regelen. En daar begint de voorpret. Lijstje maken, boodschappen regelen, hapjes voor onderweg regelen, alles organiseren, inpakken, aftellen en ga zo maar door. De zin begint weer te komen.

Aftellen!!
Voor ons wordt dit de 8e keer dat we naar Oostenrijk gaan. Alle jaren komen we op dezelfde plek. We hebben een familie in Hippach, ligt voor Mayrhofen, waar we een appartementje huren. Samen met de ouders van Jos, die een apart appartement daarnaast hebben. Jos gaat graag terug naar dezelfde plek op vakantie. Hij is niet zo’n wereldreiziger. Ik zou het leuk vinden ook eens ergens anders naar toe te gaan maar dit vind ik prima. Ik ben daar niet zo moeilijk in. Afgezien van het feit dat we het er al jaren enorm na ons zin hebben daar.

Ons eerste jaar in Oostenrijk

Weken van te voren beginnen we al met aftellen. Ongeveer een maand vooraf maak ik voor Xam een kalender waar hij de dagen op af kan kruisen. Zo leven we samen naar de vakantie toe. Ik begin met het maken van lijstje. Voor alle kinderen apart schrijf ik op wat mee moet. Want gegarandeerd dat ik anders dingen ga vergeten. Net zoals een apart lijstje wat er mee moet in de auto, boodschappen en zaken die nog gehaald moeten worden. Je raad het al, ik zit inmiddels met een lijstje of 8.

Zo tussendoor haal ik al wat dingen. Zonnebrandcreme, douchespullen, luiers voor Elyse, zwemluiers, ect. Dat soort spullen. Elk jaar gaan mijn schoonouders mee. Ze zitten er dan drie weken en komen er twee weken bij. Maar dit jaar gaan ook mijn ouders mee. Vooraf bespreken we welke routes er leuk zijn om te lopen, waar we naar toe kunnen gaan en wat we allemaal kunnen gaan doen dit jaar. Heerlijk bedenken waar we gaan eten, hoe vaak we wel niet willen gaan zwemmen en willen genieten van al het moois, elkaar en de kinderen. Veerle gaat ook mee dit jaar. En een goede vriend van ons, die tevens een collega is van Jos, gaat ook al voor de derde keer mee. Zo hebben we een gezellig clubje bij elkaar.

De weken voor we gaan zijn altijd wat rommelig. Ik werk minder in verband met oppas of gewoon de algehele drukte op kantoor is wat minder vaak rond deze periode. Ik ben dus wat meer vrij wat mij de gelegenheid bied alles goed voor te bereiden. Ik wil alles kant en klaar hebben voor in de auto. Traditie getrouw nemen we altijd gekookte eieren mee, gehaktballetjes, broodjes, fruit en snoepjes. De iPads van de kinderen met films gedownload van Netflix en spelletjes voor onderweg. Zo kunnen wij onze reis aan. Meestal vertrekken we rond 4 uur in de ochtend. Zo kunnen we nog mooi een aantal uur rijden terwijl de kinderen slapen. Rond een uurtje of 8 stoppen we om lekker te ontbijten waarna we onze weg vervolgen. Eigenlijk proberen ze veel en lang mogelijk door te rijden en alleen plas/rook stops te doen. Vaak komen we dan rond de middag aan. Jos gaat dan met Xam vaak op pad en ik pak dan lekker uit op mijn gemak en ga soms nog even een dutje doen. En traditie getrouw gaan we de eerste avond meteen lekker uit eten (lees; de hele vakantie gaan we uit eten).

Alleen al de gedachte hieraan, het overleggen met elkaar en de voorbereidingen treffen is al zo leuk. En wat ik misschien nog wel het leukst vind is dat ik mijn foto ervaring en foto spullen dit jaar mee kan nemen, om hopelijk prachtige foto’s te maken.

Ik heb er enorm veel zin in. Lekker twee weken samen, lekker twee weken geen dienst, lekker twee weken een papa die erbij is en de opa’s en oma’s. Samen dingen ondernemen, herinneringen maken en tradities in stand houden. Om dan weer veel te snel terug naar huis te moeten en weer uit te kijken naar het volgende jaar.

Hoe ziet jullie voorpret er uit? Plannen jullie ook alles zo tot in de puntjes of zijn jullie daar anders in? Kun je ook zo genieten hiervan en naar de vakantie uitkijken?

Lieve groetjes

 

 

 

 


Na onze vakantie een heerlijk verslag van hoe deze was, wat we gedaan hebben en hoe we dit jaar ervaren hebben. Lees je weer mee?

NB. deze foto’s zijn van de vakantie van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.