Ons gezin

Ons gezin! Mijn trots en mijn rijkdom. Al een wat oudere foto, maar betekend nog steeds heel veel voor mij.

Vaak vertel ik veel over hoe ons leven er uit ziet met de kindjes. Welke wegen we bewandelt hebben met Xam en hoe Elyse heerlijk een eigen wil heeft. Jullie weten dat ik van koken en fotografie hou, dat ik een eigen zaak heb, veel werk en daarnaast mijn hobby’s ook nog probeer uit te oefenen. Maar hoe ziet ons gezin er nou werkelijk uit? Wat zijn onze rituelen en hoe zijn de rollen verdeelt bij ons? In deze blog geef ik jullie een kijkje in ons gezinsleven, onze rituelen en de rolverdeling.

Jos en ik hebben elkaar 9 jaar geleden leren kennen in een kroeg in Tilburg. Ik riep altijd heel hard “iemand die je tegenkomt in de kroeg is geen relatie materiaal”. Nou je ziet, ik ben er op terug gekomen. Ik heb voor Jos 7 jaar een relatie gehad met een Antilliaanse jongen. (Blog hierover lees je hier). Ik heb altijd een zwak gehad voor getinte mannen en andere culturen. Dus toen ik thuis vertelde dat ik een jongen had leren kennen die uit Haaren komt, rossig is en Nederlands is schoten ze in de lach. Ze dachten dat ik een grapje maakte. Maar ik was als een blok gevallen voor Jos. Maar vrij kort daarna zette ik hem ook weer aan de kant. Ik zat toen totaal nog niet lekker in mijn vel en wilde eerst mijn eigen leven op orde brengen. Maar Jos hield vol en mijn verliefdheid was niet tegen te houden.

Wat een heerlijke tijd hebben we gehad samen. Vlak voor ik Jos leerde kennen had ik een appartementje gekocht. Op dat moment woonde ik nog samen met mijn (homo) vriend Ralph. Midden in het centrum hadden we een groot appartement. Mijn (verloren) tijd van de puber fase en stap fase was ik compleet aan het inhalen. Naast de vele uren die we samen werkte ondernamen we samen erg veel. Elk weekend op stap en bij gelegenheden doken we de stad in. Wat hebben wij een lol gehad samen. Wat hebben we veel mee gemaakt samen. En wat heeft ons dit sterk gemaakt samen. Op de dag van vandaag kijk ik nog steeds terug op deze periode met een grote glimlach. En Ralph is nog steeds mijn allerbeste maatje. Zodra ik bij hem ben vergeet ik al mijn zorgen. We hoeven elkaar maar aan te kijken en we berijpen elkaar. Een vriend voor het leven.

Samen met mijn beste vriend Ralph. Al jaren delen we alles met elkaar, samen gewoond en veel gemaakt! Vrienden voor het leven

 

 

Na twee jaar in de flat te hebben gewoond zijn we verhuist naar Haaren. We hebben daar een twee-kapper gekocht. Mijn vader die altijd een eigen aannemers bedrijf heeft gehad zag dit helemaal zitten. Ik had moeite er doorheen te kijken. Maar we hadden grote plannen. Aanbouwen, verbouwen, nieuwe keuken, nieuwe badkamer en ga zo maar. Alles in het huis is plat gegaan. De muren stonden nog. We hebben alles gedaan. Ik ben zo blij in dit huis. Mooie tuin, grote tuin, genoeg ruimte binnen, we wonen in een geweldige straat. We hebben het ontzettend na onze zin hier.

In 2012 raakte ik zwanger van Xam. Het was geen vlotte zwangerschap. Als snel kwamen ze er achter dat Xam achterliep in de groei. Hij was echt te klein en ook zijn hoofd maakte ze zich wel zorgen om, omdat deze klein was. Vele extra controles om de groeilijn goed bij te houden. En rust. Ik moest rustig aan doen. Minder werken en echt zo weinig mogelijk doen. Ik wilde heel graag in het kraam hotel bevallen maar dat mocht niet meer. Ik moest op de verloskamers bevallen. Xam is nu bijna 4,5. Nu eet hij eindelijk best wel goed en gaat het de goede kant met hem op.

En in 2015 werd ik zwanger van Elyse. Een hele andere zwangerschap. Ik werd goed in de gaten gehouden vanwege Xam, maar ze groeide prima. Met 41 weken ben ik ingeleid. Een goede bevalling. Elyse heeft de eerste 1,5 jaar last gehad van haar koemelk allergie. In september wordt ze twee en ik kan nu zeggen dat het goed gaat. Ze slaapt door, kan melk verdragen en doet het gewoon super goed.

Ik werk 4 dagen. We hebben een eigen zaak dus dat betekend ook dat het werk eigenlijk nooit ophoudt. Het komt regelmatig voor dat ik in de avonden nog aan het werk ben. Wat ik helemaal niet erg vind want ik hou van mijn werk. Zodra de kinderen in bed liggen is het mijn moment. Soms ga ik nog een stukje wandelen, werken of gewoon lekker op de bank zitten

Jos is glaszetter. Hij werkt 5 volle dagen voor een glasbedrijf in Tilburg. Daarnaast moeten de mannen daar 24-uurs diensten draaien. Als om 5 uur de boel op slot gaat op het werk word de telefoon door geschakeld naar diegene die dienst heeft. Als er spoed meldingen zijn moeten de dienstdoende glaszetter deze rijden. Denk hierbij aan politie meldingen, woningbouw, particulieren en ga zo maar door. De ene dienst heeft hij het erg druk en de andere dienst is er niks te doen. Maar we kunnen dan niet ver weg. Als Jos een politie melding krijgt moet hij binnen een half uur ter plekke zijn. Dus die dagen zijn wij beide gebonden aan huis. Ik moet thuis zijn voor het geval Jos een melding krijgt en Jos moet natuurlijk gewoon snel ter plaatse kunnen zijn. Deze diensten heeft hij regelmatig. Zeker een paar keer per week. En de weekenden komen daar ook bij. Super leuk voor de portemonnee maar soms komt er veel op mij neer.

De ochtenden zijn rommelig bij ons. Ik heb moeite mijn bed uit te komen. Jos gaat altijd als eerste douche en ik rook dan eerst een sigaretje. Daarna spring ik onder de douche als ik de avond ervoor niet met de kinderen heb gedoucht. Jos maakt dan alles klaar voor Xam. Ontbijt en zijn eten voor school. Ik kleed de kinderen aan en zorg dat alle kindjes komen waar ze moeten zijn. Op maandag en woensdag gaat Elyse naar mijn schoonouders. Dan ontbijt ze daar omdat Elyse pas vaak laat wakker is. Xam gaat alle dagen gewoon naar school. Op maandag gaat Xam ook naar de BSO. Op dinsdag en donderdag komt mijn moeder oppassen. Vaak slaapt Elyse nog als ik Xam moet weg brengen. Dus dan haalt mijn moeder haar uit bed, kleed haar aan en ze ontbijten samen.

Mijn werkdagen zijn van 9 tot half 5. Nog niet de avonden mee gerekend. Ik werk in Tilburg en woon in Haaren. De avonden zijn kort altijd. Er moet veel gebeuren in een korte tijd. Ik stop daarom om half 5. Op maandag haal ik of Jos Xam van de BSO op. Afhankelijk van of Jos dienst of meldingen heeft of hoe laat hij thuis is. We eten dan bij mijn schoonouders. Elyse is daar al. Op dinsdag eten meestal mijn ouders mee of mijn moeder kookt alvast het een en ander voor mij. Dan kan ik iets later naar huis. Mijn streven is om om half 6 te eten. Xam kan dan na het eten nog tot half 7/kwart voor 7 buiten spelen. Daarna gaan de kindjes in bad of onder de douche. Als jos gewoon thuis is gaan ze meestal met Jos of mij mee onder de douche. Als  hij niet thuis is dan doe ik ze in bad. Daarna mogen ze altijd nog mee naar beneden. Elyse krijgt dan nog een flesje en ligt tussen 19.00 en 19.15 in bed. Xam mag daarna altijd nog een snoepje en wat drinken en even tv op iPad kijken. Tussen half 8 en kwart voor 8 gaat Xam naar bed. Als jos thuis is, legt Jos Xam in bed en ik Elyse. Zo niet, dan leg ik ze natuurlijk beide in bed.

De avonden wisselen nogal van elkaar. Regelmatig moet ik nog werk afwerken van kantoor. Foto’s bewerken van klanten omdat de panden online moeten. En dit natuurlijk ook terug koppelen naar de klanten. Ik wil graag vaak ook nog een stukje lopen. En het komt ook regelmatig voor dat ik gewoon lekker op de bank wil zitten. Strijken hoort er nog bij. Dit is echt geen favoriet werk van mij. Dit stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Maar ja, met twee kinderen kun je dat niet te lang doen, haha. Soms heb ik etentjes die ik in de avond al voorbereid of andere zaken die ik gewoon leuk vind om te doen. Een fotografie tijdschrift lezen, bezig zijn met handettering of met koken bezig zijn. Ik onderneem veel met Wendy. Samen wandelen of gewoon even op de koffie bij elkaar. De kinderen ondernemen veel met elkaar en zo ook de ouders samen. Het is zoete inval altijd bij elkaar.

Op vrijdag ben ik altijd vrij. De ochtend is Xam naar school. Ik doe dan altijd de boodschappen in het dorp. Albert Heijn, bakker en slager. Om de twee weken haal ik verse bloemen bij de bloemist in ons dorp. En elke twee weken krijg ik een prachtige bos van Bloomon. Heerlijk die vrolijkheid in huis! Dingen waar ik oprecht van geniet.

Zo ziet ons gezinsleven eruit. Druk, maar gezellig en altijd vol met afspreken en leuke dingen. Ik ben zielsgelukkig met wat ik heb en wat we samen delen en ons prachtige gezin wat we samen hebben. Soms is het te druk of is Jos gewoon teveel weg. Maar dat komt altijd weer goed en ik trek altijd op tijd aan de bel.

Lieve groetjes

 

 

 

 


Vakantie! Hij komt er weer aan. Hoe wij de voorpret beleven en onze vakantie invullen lees in mijn volgende blog. Houd mijn site, IG en FB goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.