Italiaanse pasta salade

Weet jij al wat je gaat eten vanavond? Probeer deze overheerlijk Italiaanse pasta salade eens. Je bent meteen verkocht en hij is snel klaar en makkelijk te maken!

Ik hou er zo van. Zeker op deze warme zomeravonden die we hebben gehad, een overheerlijke, koude pasta salade. Wat kan ik daar toch van genieten. Ze zijn makkelijk, ze zijn snel en ze vullen heerlijk! En als je extra veel maakt kun je er de volgende dag nog heerlijk van genieten.

Zo ook deze italiaanse pasta salade. Echt heerlijk. Ik had genoeg over om er de volgende dag met de lunch nogmaals van te genieten. Hoe maak je hem klaar?

Ingrediënten: 4 personen
– pasta, bij voorkeur fusilli (400 gram ongekookt)
– 4 tomaten, tasty tom tomaten zijn hiervoor heerlijk
– mozzarella 150 gram.
– zwarte olijven, 200 gram
– verse spinazie, 150 gram
– verse basilicum, bakje van de albert Hein kan hiervoor gebruik worden
– parmezaanse kaas 100 gram
– zongedroogde tomaten half potje
– je gebruikt de knoflook en olie van de zongedroogde tomaten
– olijfolie
– italiaanse kruiden, gedroogde (uit een potje) 2 theelepels


De bereiding:

Het is verstandig de pasta ‘middags al te maken. Zo kan hij lekker koelen in de koelkast en kunnen de kruiden er heerlijk in trekken.

Je begint met het koken van de pasta. Fusilli moet meestal ongeveer 10 minuten koken, maar lees dit even goed op de verpakking.
Als de pasta aan het koken is kun je ondertussen de saus maken. Doe de zongedroogde tomaatjes, een flinke scheut olie van de zongedroogde tomaatjes, het knoflookstukje wat erin zit, de Italiaanse kruiden en een scheutje olijfolie in een keuken machine. Maak dit goed fijn. Mocht hij nog wat te vast zijn, doen er dan nog wat olijfolie bij.
Vervolgens ga je de tomaten en, olijven en mozzarella fijn snijden in kleine blokjes.
Als de pasta gekookt is en wat afgekoeld is ga je alle ingrediënten toe voegen. Begin met de saus van de zongedroogde tomaatjes. Roer dit goed door de pasta heen. Vervolgens doe je de tomaten, mozzarella en olijven erbij. Weer goed roeren. Daarna kan je de spinazie toevoegen en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Zet hem in de koelkast zodat hij lekker koel kan worden. Vlak voor je de pasta salade gaat serveren doe je de basilicum en parmezaanse kaas er nog bij. Ik zou dit niet al gelijk doen omdat het dan wat sappig en nat wordt.

Als je nog extra basilicum hebt en parmezaanse kaas kun je dit nog apart serveren erbij op tafel.

En daar is hij dan, een overheerlijk, simpele, snelle en vullende Italiaanse pasta salade voor deze zomeravonden, voor je lunch of lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ.

 

Smakelijk!

Lieve groetjes, Mama Marie-Claire


kijk voor meer recepten Claire kookt. Heb je vragen of opmerkingen, dan laat ze achter in een berichtje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.