Slappy joe

Slappy joe

Met deze warme avonden heb ik nooit ontzettend veel zin om heel uitgebreid te koken. Dus ik ga dan altijd opzoek naar wat makkelijkere maaltijden. Zo ook deze van vanavond, slappy Joe! Een Amerikaans gerecht. Eigenlijk is het gewoon simpel gehakt op een broodje.

Op deze dagen zorg ik altijd dat ik voor de kinderen wat “gezonds” uit de vriezer heb van maaltijden die we over hebben gehouden.

Hoe maak je dit lekkere gerecht. Nou heel simpel. We hebben nodig:

– 500 gram runder gehakt
– blikje tomatenblokjes
– 1 potje tomatenpuree
– ijsbergsla
– chilikruiden
– paprikapoeder
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– witte bolletjes
– gerapste kaas of cheddar cheese
– sausjes zoals ketchup, mayonaise, knoflooksaus
– peper en zout
– ketjap

We beginnen met het snijden van de ui en de knoflook. Snij deze fijn en fruit ze aan in de pan met een klein beetje olijfolie.

Knoflook en ui fijn gesneden
Even aan fruiten

Vervolgens doe je het rundergehakt erbij en kruid je deze met het peper, zout en een beetje ketjap en rul je dit samen met de ui en knoflook.

Gehakt rul bakken (sorry voor de achtergrond ?)

Vervolgens de kruiden erbij. 2 theelepels paparikapoeder, 1 theelepel chilipoeder. Even goed door roeren. Dan kan de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij. Laat dit lekker even opstaan (15 a 20 minuten) op niet al te hoog vuur.

Complete saus

Als het klaar is vul je de broodjes met het gehakt, sla en wat jezelf lekker vindt. De kaas en de sausje. Je hebt nu dus binnen no time een makkelijk gerecht op tafel staan!

Broodjes Slappy Joe

 

Smakelijk!

Liefs mama Marie-Claire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.