Pastasaus a la Claire

Pastasaus a la Claire

Pasta, ik kan er geen genoeg van krijgen! Net zoals tapa’s of rijst gerechten. Heerlijk. Zo leuk om daar nieuwe dingen mee te proberen. Je kan er zoveel kanten mee op. Maar er is één gerecht waar ik echt dol op ben. Heel lang geleden heeft er een receptje in de krant gestaan voor saus voor de pasta. Dit recept heb ik compleet naar mijn eigen hand gezet en verfijnd. Daardoor is dit de pastasaus a la Claire geworden. Deze wil ik jullie echt niet onthouden!! Het is een perfect recept om een grote portie van te maken. Je kan dit makkelijk in vriezen. Het enige wat je dan nog moet doen is de pasta erbij koken.

Voor wat betreft het vlees. Ik ga altijd naar de slager. Ik ben echt een enorme vlees liefhebber. En ik heb graag een goed stuk vlees. Wij hebben hier in het dorp echt een geweldige slager. Kind aan huis zal ik maar zeggen. Hij heeft altijd goed vlees, denkt altijd met me mee en heeft eigenlijk altijd alles in huis. Echt super fijn om zo’n goede slager in je kleine dorpje te hebben bij jou om de hoek.

Wat hebben we nodig voor dit overheerlijk recept: 4 personen
– 2 uien

de ingrediënten

– knoflook
– 1 pakje italiaanse kruiden mix (AH)
– zongedroogde tomaten
– blikje tomatenstukjes (kan ook vers)
– pakje frito tomatensaus
– 1 ons ontbijtspek
– 500 gram rundergehakt

 

 

 

Hoe maak je dit overheerlijke gerecht klaar:

Om te beginnen kruid ik het gehakt altijd met peper, zout en ketjap. Ik zou niet teveel zout doen aangezien het ontbijtspek ook al zout is. Ik begin met het gehakt te rullen. Ik gebruik hier voor mijn braadpan. Wat een aanwinst is dat zeg. Die gebruik ik zo vaak. Een hele fijne pan.

Gehakt rullen

Ondertussen snijd ik de ui en knoflook (ongeveer 2 teentjes) in kleine stukjes waarna ik die ook toevoeg.

Laat dit lekker even aanbakken. Ondertussen ga ik beginnen met de Italiaanse kruiden. Dit zit voor verpakt in een bakje van de Albert Heijn. Mocht je nou nooit daar je boodschappen doen. De kruiden die daarin zitten zijn oregano, rozemarijn, salie en tijm.
Ik haal hier zorgvuldig alles weg. Alle takjes en steeltjes er af zodat je echter en alleen de kruiden over houdt (nee, op de foto heb ik het niet zo zorgvuldig gedaan als ik omschreven heb ;-)). Dit doe ik vervolgens even in de keukenmachine. Je kan het ook snijden maar omdat de kinderen mee eten maak ik het wat fijner.

Italiaanse kruiden

Als deze fijn zijn doen we die ook bij het gehakt. Samen met vervolgens de tomatenblokjes, de frito en het ontbijtspek. Het ontbijtspek trek ik uit elkaar en doe dit in de pan erbij. Als laatste voeg in de zongedroogde tomaten toe. Ik doe er net geen heel potje in. Snij deze lekker fijn, of even in de keuken machine. Vervolgens doe ik ook nog wat sap/olie van het potje van de zongedroogde tomaten erbij.

Nu dit alles samen in de pan zit, zet je het vuur wat lager en laat je het heerlijk sudderen. Af en toe door heen roeren. De kruiden trekken er zo heerlijk in. Proef ondertussen ook even je saus en ga na of er misschien nog peper of zout bij moet.

De pastasaus a la Claire

De geur alleen al die zich door het huis verspreid van deze overheerlijke pasta saus. Hij is lekker, perfect voor etentjes maar ook prima te maken als je met de kinderen eet op een doordeweekse avond.

Je kunt dit geweldig combineren met allerlei groenten die je graag zelf zou willen toevoegen om hem gezonder te maken. Denk hierbij aan wortel, courgette, champignons en ga zo maar door.

Om het gerecht compleet af te maken eten we hem lekker met spaghetti, spaghettini of gewoon macaroni. Net waar je eigen voorkeur ligt. En daar heb je hem dan! De perfecte pasta saus, DE pasta saus a la Claire afgemaakt met geraspte kaas of parmezaanse kaas.

Eindresultaat

Eet smakelijk!

Lieve groet, mama Marie-Claire


Heb je dit recept gemaakt of ben je het van plan, laat me dan weten wat je ervan vindt. Laat je reactie achter in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.