Een frisse pasta voor een warme zomeravond

Een frisse pasta voor een warme zomeravond

Op warme dagen zoals deze heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Lekker iets fris en makkelijks is dan het lekkerst. Deze pasta is daar uitermate geschikt voor. Door de overheerlijk muntpesto is dit een lekkere frisse pasta.

Daarom deel ik hier het recept met jullie!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– Spaghetti, ongeveer 300 gram ongekookt.
Lekker hiervoor is bijvoorbeeld linguine
– Rucola, beetje afhankelijk wat je zelf lekker vindt,
maar een klein zakje is voldoende
– Basilicum. Bij de AH gaan ze per bakjes. 1 bakje is genoeg.
– Munt, hiervoor hetzelfde, 1 bakje is genoeg.
– 2 a 3 teentjes knoflook
– Parmezaanse kaas 40 gram
– Pijnboompitten 30 gram
– Peper en zout
– Een flinke scheut olijfolie

De bereiding:

Ik maak altijd eerst de muntpesto. Deze kan je al ruim van te voren maken. Hij is zo klaar maar dan hoef je uiteindelijk alleen nog maar de pasta te koken.
Je begint met het roosteren van de pijnboompitten. Zorg dat ze een beetje bruin zijn.

Doe de pijnboompitten samen met de basilicum, munt, knoflook, parmezaanse kaas en de olijfolie in een keukenmachine en maal deze lekker fijn totdat je de muntpesto hebt. Mocht hij nog te dik zijn, dan doe je er nog wat olijfolie bij.


Even kruiden met peper en zout en proeven. Hij ruikt al heerlijk, de muntpesto. De geur verspreid zich hier altijd door het huis waardoor ik al extra zin krijg in het eten.

Vervolgens kook je de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Als hij klaar is giet je hem goed af. Ik zelf spoel hem altijd even af met heet water zodat het niet zo gaat plakken. Daarna doe je de muntpesto bij de spaghetti. Even goed door elkaar roeren en je kunt aan tafel!


Doe de pasta op je bord, de rucola erbij en nog wat parmezaanse kaas. En voilà, je hebt een overheerlijk, makkelijk en frisse maaltijd voor een warme zomer avond als deze!

         

Smakelijk!!


Houdt je ook zo van pasta gerechten! Maandag zet ik een zeer lekker recept voor de perfecte saus bij pasta! Dit gebruik ik al jaren en geniet nog steeds ervan als ik maak! Hou mijn Instagram goed in de gaten voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *