Caeser Salad

Caeser Salad

Soms heb ik van die vlagen dat ik bepaalde dingen zo lekker vind. Momenteel heb ik dat met Caeser Salad. Ik had me bedacht dit eens lekker voor de lunch te maken. Niet voor mij alleen, ik deel graag. Mijn ouders wonen boven het kantoor dus eten doen we altijd gezamenlijk. Soms vind ik het dan leuk om even voor iedereen wat lekkers op tafel te zetten. Dus boodschapjes mee naar kantoor en eens heerlijk bezig geweest in de keuken.

Gezamenlijke lunch

Wat heb je nodig: voor 1 salade
Voor de salade
– Sla. Dit kan Romeinse sla zijn of ijsbergsla, beetje afhankelijk wat je zelf ook lekker vindt.
– 1 ei
– parmazaanse kaas
– 2 sneetjes brood naar keuze
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie om in te bakken
OPTIONEEL gerookte kip kant en klaar van de winkel. 1 kipfilet. Deze kan je kruiden met kipfilet kruiden en bakken in de pan om deze vervolgens bij de salade te voegen.

Voor de dressing, de dressing is voor meerdere personen, deze kun je bewaren.
– 2 eieren
– 3 tenen knoflook
– sap van een halve citroen
– klein bosje peterselie, vers
– mespunt moster
– ansjovis, 4 stuks en een beetje olie uit het blikje van de ansjovis
– 1,5 dl olijfolie
– parmanzaanse kaas 40 gram. Dit kan al geraspte zijn of een blok wat je zelf raspt
– peper en zout


De voorbereiding

bereiding:
ik zorg dat ik alles eerst klaar heb staan. Ik vind dat persoonlijk prettig werken.
Eerst maken we de dressing. Kook de 2 eieren voor twee minuutjes. Het wit hoeft alleen maar gestolt te zijn. Zet ze even in koud water en pel ze dan af. De eieren doe je samen met alle ingeredienten (NIET DE OLIJFOLIE EN DE PARMAZAANSE KAAS) voor de dressing in een blender. Maak alles fijn en doe daarna in kleine beetjes de olijfolie erbij. Voeg daarna de parmazaanse kaas toe en maak hem op smaak met peper en zout.

Kook je eitje ongeveer 6 minuten.
Daarna gaan we de croutons maken. Haal de korsten van het brood en snijd ze in vierkante blokjes. Doe de olijolie in de pan samen met de knoflook. Laat deze even bakken om vervolgens de stukje brood erbij te doen. Bak ze lekker goudbruin.

 

Dan beginnen we met het opmaken van de borden. Zorg dat je sla gewassen en gesneden is. Verdeel de kip, het gekookte eitje en de parmazaanse kaas over je salade. dressing en croutons erbij en klaar is Kees. Een heerlijke, simpele (maaltijd) salade! ideaal voor lunch, voorgerecht of bijgerecht!

Smakkelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.