“DE” Hamburgers!

“DE” Hamburgers!

Al een aantal weken ben ik aan het “opscheppen” over mijn hamburgers. Ik heb een receptje voor echt te lekkere hamburgers. Die wilde ik natuurlijk graag delen. Dus ik had bedacht eens de vriendengroep uit te nodigen en mijn overheerlijke burgers te laten proeven. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik ben bij mijn slager langs gegaan hier in het dorp, Slagerij & Traiteur JP van de Wiel. Hij heeft voor mij het gehakt geregeld en een BBQ ter beschikking gesteld om ze te bakken. Niet iedereen kon natuurlijk maar dat mag de pret niet drukken.

Ingrediënten: voor 4 hamburgers
– De burgers
300 gram rundergehakt (75 gram per burger is voldoende)
1 rode ui, gesneden in ringen
Witte wijn azijn, 1 eetlepel
2 augurken
4 hamburger broodjes
4 plakjes ontbijtspek
Mosterd
Tabasco-chipotlesaus
4 plakje cheddar cheese
ketchup

– de saus
100 gram ijsbergsla
2 volle eetlepels mayonaise
1 volle eetlepel ketchup
1 theelepel tabasco-chipotlesaus
1 theelepel worcestersaus

bereiding:
Je begint met het snijden van de producten. De rode ui snijd je in ringen, de augurk snijd je in de lengte door (4 plakjes per augurk ongeveer). De rode ui doe je samen met een scheutje witte wijnazijn en een klein beetje zout mengen. De sla meng je samen met de mayonaise, ketchup, tabasco-chipotlesaus en de worcestersaus.

Daarna ga je de hamburgers maken. Deze maak je eerst in rondjes en vervolgens druk je ze plat.
Nu kun je de burgers gaan bakken. Dit kan op de kookplaat, maar ook lekker op de BBQ. Klein beetje olijfolie in de pan en leg de burgers er in. Ondertussen kun je ook het ontbijtspek bakken in een andere pan. Als je ze op de BBQ maakt zou ik het ontbijtspek daarvoor al bakken. Snijd de hamburger broodjes even door en rooster deze even in de pan van het ontbijtspek.
Na een aantal minuten draai je de burgers om zodat de andere kant kan bakken. Vervolgens smeer je de bovenkant van de burger in met een klein beetje mosterd en tabasco-chipotlesaus. Na enkele minuten draai je ze weer om en doe je het zelfde aan de andere kant. Daarna leg je op elke burger een plakje cheddar cheese, klein scheutje water in de pan en de deksel op de pan leggen. Op deze manier smelt de cheddar heerlijk om de burger heen. Dit doe je ongeveer 30 seconde.

En dan is het tijd de burgers op te maken, jammie! Pak een onderkant van een broodje, hier doe je een lepel van het sla mengels op. Daarop leg je de hamburger met cheddar cheese. Vervolgens een plakje ontbijtspek erop, plakje augurk, de uiringen en als afsluiting een dotje ketchup. En hup je hamburger broodje is klaar. En dit is smullen geblazen, want man, wat zijn dit lekkere hamburgers!

Zeker de moeite waard deze een keer te maken.
Smakelijk!

Lieve groetjes Marie-Claire


Het officiële recept is van Jamie Oliver. Ik heb zelf mijn eigen draai aan gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.