Spierballenstamppot

Spierballenstamppot

Hallo,

Bij ons is het avond eten altijd weer een uitdaging. Mijn dochter Elyse stopt werkelijk alles in haar mond. Een heerlijk ding is dat, zeker met eten. Daar geniet ik van. Ze heeft wel een koemelk allergie waar ik rekening mee moet houden.                                                                                                      
Mijn zoontje Xam is een wat moeilijkere eten. Eigenlijk eet hij al heel slecht vanaf dat hij ongeveer 1 jaar is. Zeker het avond eten is een echt probleem. Daar wordt nu aan gewerkt. Maar ik moet er wel rekening mee houden wat ik klaar maak.

Vandaar mijn keuze dit recept met jullie te delen, SPIERBALLENSTAMPPOT. Want daar krijgen we spierballen van. Een top verhaal om je kleinte lekker te laten eten. Want wie wil er nog geen spierballen. Of zoals Xam, wie wil er nou niet op die ene superheld lijken. Het is een vrij simpel gerecht.

Voor 4 personen:                                                                                                                                                  
– aardappelen (ik doe dit altijd op gevoel, ik maak een middelgroot pannetje vol, zeker voor aardappelpuree schil ik altijd meer).
– 1 pot spinazie (je kan ook verse spinazie gebruiken natuurlijk)  
– 1 pond rundergehakt (ik gebruik veel vlees, houd je hier niet zo van dan kun je beter 350 gram pakken)                                
– spekjes OF rookworst                                            
– 1 pakje roomkaas

Bereiding:                                          

Kook de aardappelen voor 20 minuten. Ik gebruik altijd iets kruimige aardappels. Vindt deze persoonlijk lekkerder en Xam houd van aardappelpuree dus dat maak ik regelmatig klaar en daar zijn kruimige aardappels fijn voor.                                                                                                          
Ondertussen bak je het gehakt rul. Kruiden met peper, zout en een scheutje ketjap. Je kan meteen ook de spekjes of de rookworst bakken.

Vervolgens kan je de spinazie verwarmen. Even kort op hoog vuur. Deze goed uit laten lekker want daar zit veel vocht in. Daarna kan je de aardappelpuree maken.                                                                                                
Aardappelpuree                                                                                                            
Ik doe er een klontje boter bij, wat maggi, peper en zout, nootmuskaat en melk. Alles op gevoel erbij. Heb er geen vaste maten voor. Ik hou er zelf van als hij wat papperiger is dan een hele vaste dus ik doe er veel melk bij. Even proeven of het smaakt.                                                                                
Als de puree klaar is en goed op smaak kun je alles gaan toevoegen. Het gehakt, de spekjes (of rookworst), de spinazie en de roomkaas.

 

Dit is echt een geweldig recept, makkelijk te maken en hoe leuk is dit voor de kindjes.

Eet smakelijk!

Lieve groetjes Marie-Claire


Facebook, Claire Kookt

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.