Mijn eerste Blog, Xam zijn verjaardag

Mijn eerste Blog, Xam zijn verjaardag

Hallo mama’s,

Vandaag deel ik mijn eerste blog met jullie. Xam zijn vierde verjaardag.

Xam een paar dagen oud.
4 Jaar alweer. Jeetje zeg, wat vliegt de tijd. Alle clichés worden ineens waar vanaf het moment dat Xam geboren is. Het moment kan ik me nog zo herinneren. Eerst heb je 9 maanden de tijd om uit te kijken naar het moment dat je dan geboren wordt. Dan is het moment daar. Het gaat alle verwachtingen te boven. Clichés worden waar en je bent ineens mama.

Nu 4 jaar later kijk ik terug op deze jaren. Ze vliegen voorbij. Momenten die je terug kijkt met foto’s en herinneringen mee ophaalt. Er is weer een fase afgesloten. De twee daagjes op de peuterspeelzaal zijn voorbij. Vanaf maandag mag je elke dag naar de “grote school” zoals Xam dat zelf zegt.

 

Goodie bag Spiderman
Weken van te voren ga je bedenken wat je allemaal moet gaan doen. Thema bedenken. Check, die was niet zo moeilijk! Superhelden en dan voornamelijk spiderman. Welke hapjes ga ik maken. Ik struin het internet af naar lekkere hapjes. En dan ga je alles gereed maken. Spullen bestellen, taart regelen, je thema bij elkaar zoeken, boodschappen doen en cadeau’s kopen.
Dit jaar heb ik er voor gekozen om Goodie bags voor de kindjes mee te geven helemaal in het thema spiderman. Gewoon een klein tasje met wat leuke dingetjes erin.
En dan ben je jarig. Dezelfde dag als je laatste dag op de PSZ. Samen met je vriend Guus. Want die schelen maar 3 daagjes met elkaar. Groot feest want het is ook afscheid. Wat zie ik Xam dan genieten. Er wordt voor hem gezongen, ze mogen de traktatie uitdelen en cadeautjes voor de juffen.

 

 

Xam met zijn spidermantaart
Zaterdag was het grote feest. Alles is voorbereid en klaar, versierd en de hapjes staan klaar. Xam geniet enorm van alle aandacht, cadeau’s en lekkere taart. Het is echt een groot feest. Wat wordt je dan enorm verwend.

Vandaag, zondag, is het lekker een rustig dagje. Xam speelt heerlijk met al zijn gekregen cadeau’s. Al dat nieuwe speelgoed. Wat is hij er blij mee. Je ziet hem genieten van alles. En als je dat ziet dan geniet mama net zo hard mee. Vanmiddag het feest van grote vriend Guus!

Morgen is het feest voorbij. Dan ga je voortaan elke dag naar school. Wat zal het spannend zijn. Ook ik vind het spannend. Je sluit een fase af die je nooit meer terug gaat krijgen. Maar de keerzijde is dat je zelf weer een klein beetje vrijheid terug krijgt.

Lieve Groetjes Mama Marie-Claire


Volgende week vertel ik hoe de eerste week naar school is gegaan. Wat voor gevoel ik als mama daarbij heb en hoe Xam het zijn eerste weekje gedaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.